Alla kategorier
Filtrera efter
Bagasseprodukter
Bagasse: Framtidens Hållbara Val för Engångstallrikar och Förpackningar
Bagasse är det biologiska materialet i framtiden för tillverkning av miljövänlig Engångstallrikar och take-away förpackningar. Det uppstår som en biprodukt av sockerrörsfiber, vanligtvis bränt på sockerrörsfälten. Bagasse är essensen av fiberrikt material som kvarstår när sockersaften utvinns från sockerröret, det vill säga sockerrörsavfallsfiber. Bagasse är ett utmärkt alternativ till plast, eftersom det bryts ner snabbt på bara 30-60 dagar. Det kan tåla temperaturer mellan -10°C och +100°C och kan till och med användas i mikrovågsugnen eller frysen. Dock rekommenderas det inte att använda det i extremt varma ugnar över 100°C. Bagasse-produkter håller på vätskor, är fett- och skärfasta, men kan förlora styrka vid långvarig kontakt med mycket varma vätskor. När bagasse-produkter bryts ner, återgår de naturliga ingredienserna till miljön, eftersom de är gjorda av naturliga, organiska och förnybara material. Detta gör bagasse till en idealisk hållbar lösning